Οργάνωση και Δομή Λειτουργίας του Φροντιστηρίου

 

Στο φροντιστήριο «σύνολο» δεν ασχολούμαστε μόνο με τον υποψήφιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ.

 

Στόχος μας είναι ο μαθητής να περνάει τις τάξεις και τις εξετάσεις του με επιτυχία – αλλά (συγχρόνως) και να μαθαίνει ουσιαστικά αυτά που μαθαίνει, να μαθαίνει να σκέφτεται κι όχι να αποστηθίζει ή να παπαγαλίζει ξερά κάποια πράγματα – και (ει δυνατόν) να αγαπήσει την γνώση και την μάθηση.

 

Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των στόχων που έχουμε και υλοποιούμε σε κάθε τάξη – καθώς και πληροφορίες για το πώς βοηθάμε τους μαθητές μας να πετυχαίνουν τους δικούς τους στόχους (πως γίνεται το μάθημα, πως διεξάγονται τα διαγωνίσματα, πως λειτουργούν τα τμήματα, οργάνωση και δομή των διδακτικών ωρών κλπ).

 

 

 

Η ΚΑΘΕ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

 

 

 

Α’ Γυμνασίου

Οι μαθητές που μας έρχονται από το δημοτικό, έχουν συνήθως βασικές ελλείψεις και κενά και δεν είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις του Γυμνασίου (πράγμα που δείχνει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί από τα πρώτα κιόλας στάδια). Στόχος μας είναι να καλύψουμε τα βασικά κενά που έχουν και να τους προετοιμάσουμε – να τους εισάγουμε στην νοοτροπία και τις απαιτήσεις του Γυμνασίου.

 

Β’ Γυμνασίου

Στην Β’ Γυμνασίου, οι μαθητές έχοντας καλύψει τα κενά από τις προηγούμενες τάξεις – μπορούν πλέον να ασχοληθούν επιτυχώς με την ύλη του Γυμνασίου. Η τάξη αυτή είναι προπαρασκευαστική – στόχος μας είναι οι μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και σωστές βάσεις – που  θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία την καθοριστική για την εξέλιξή τους επόμενη τάξη.

 

Γ’ Γυμνασίου

Η πιο κρίσιμη και καθοριστική τάξη όλου του Γυμνασίου. Η τάξη – βάση για την επιτυχή παρακολούθηση του Λυκείου. Στόχος μας είναι οι μαθητές να τελειώσουν το Γυμνάσιο χωρίς κενά κι έτσι να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη δυσκολία του Λυκείου.

 

Α’ Λυκείου

Όσοι μαθητές παρακολουθούν για πρώτη φορά φροντιστήριο στην Α’ Λυκείου, συνήθως έχουν αρκετά κενά σε βασικές γνώσεις από το Γυμνάσιο. Στόχος μας αρχικά είναι να καλύψουμε αυτά τα κενά και στη συνέχεια να εισάγουμε τον μαθητή στο πνεύμα και το επίπεδο δυσκολίας του Λυκείου.

 

 

 

Η τάξη αυτή είναι σημαντική, γιατί ο μαθητής μαθαίνει και τελειοποιεί τα «εργαλεία» που θα του επιτρέψουν να ασχοληθεί με αυξημένες πιθανότητας επιτυχίας με την συγκεκριμένη κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στην επόμενη τάξη.

 

Β’ Λυκείου

Η Β’ Λυκείου είναι η τάξη – κλειδί όλου του Λυκείου. Στόχος μας είναι ο μαθητής να  αποκτήσει γερές βάσεις πάνω στην κατεύθυνση που έχει επιλέξει – έτσι ώστε να είναι έτοιμος και να έχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται κατά την προετοιμασία του για τις πανελλαδικές εξετάσεις - αλλά και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα μαθήματα γενικής παιδείας – που συνεχίζουν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της τάξης αυτής.

 

Γ’ Λυκείου

Στην Γ’ Λυκείου η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στην σωστή και ολοκληρωμένη προετοιμασία του υποψηφίου, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει και να πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις. Βοηθάμε και στηρίζουμε τους μαθητές  στην προσπάθειά τους αυτή καλύπτοντας πλήρως - διεξοδικά και μεθοδικά – την εξεταστέα ύλη και παρέχοντάς τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την στήριξη που χρειάζονται (επαγγελματικός προσανατολισμός, ποια πεδία είναι κατάλληλα να επιλέξουν για να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν, υπολογισμός μορίων, συμπλήρωση μηχανογραφικού, ψυχολογική υποστήριξη, τρόποι αντιμετώπισης του άγχους κλπ).

 

 

 

Τμήματα – καθηγητές και διδακτικές ώρες

 

 

 

Τα τμήματα σε όλες τις τάξεις είναι ολιγομελή. Ασχολούμαστε με τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, φροντίζουμε να εμπεδώνει την θεωρία, να κατανοεί την μεθοδολογία των ασκήσεων και να είναι σε θέση να σκέφτεται και να αντιμετωπίζει επιτυχώς αυτά που του ζητούνται. Οι καθηγητές διδάσκουν με απλό και κατανοητό τρόπο, έτσι ώστε οι μαθητές να καταλαβαίνουν και να μαθαίνουν εύκολα – ακόμα και τα πιο «δυσνόητα» κομμάτια της ύλης. Ο κάθε μαθητής λύνει αμέσως τις απορίες του και δεν αφήνει κενά στην ύλη που διδάσκεται. Η συχνή επανάληψη και η συνεχής εξάσκηση πάνω στην θεωρία έχουν σαν αποτέλεσμα τη σωστή εμπέδωση της ύλης και τις άριστες επιδόσεις στο σχολείο και τις εξετάσεις. Οι καθηγητές μας έχουν μεγάλη πείρα στο αντικείμενό τους – και συγχρόνως είναι έμπειροι γνώστες της παιδικής ψυχολογίας. Βοηθάμε τα παιδιά – όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων – αλλά παρέχουμε (όπου χρειάζεται) και ψυχολογική υποστήριξη. Κάθε μαθητής για μας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Είμαστε κοντά του σε όποια τυχόν προβλήματα αντιμετωπίζει.

 

Η διδακτική ώρα έχει διάρκεια 45 λεπτά. Από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι αυτό είναι το βέλτιστο χρονικό διάστημα για την διδασκαλία οποιουδήποτε αντικειμένου. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα διασπάται πιο εύκολα η προσοχή του μαθητή και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί και να παρακολουθήσει επιτυχώς τα όσα διδάσκεται. Ανάμεσα στις διδακτικές ώρες υπάρχει διάλειμμα 10 – 15 λεπτών, κατά τη διάρκεια του οποίου ο μαθητής ξεκουράζεται και είναι έτοιμος να παρακολουθήσει περισσότερο συγκεντρωμένος  την επόμενη διδακτική ώρα.

 

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών όλων των τάξεων και τμημάτων εδώ

 

 

 

Βέλτιστος χρόνος διδασκαλίας

Παράδοση ανά 5 λεπτά

 

 

 

Η ανάπτυξη - παράδοση της θεωρίας, της μεθοδολογίας, ενός θέματος ή διάφορων κατηγοριών ασκήσεων γίνεται τμηματικά και διαρκεί κάθε φορά 5 λεπτά περίπου. Μετά τα 5 λεπτά παράδοσης και διδασκαλίας, βοηθάμε τους μαθητές να λύσουν τις όποιες απορίες τους και ακολουθεί εξάσκηση πάνω στα όσα διδάχθηκαν. Αφού δουν και κατανοήσουν τα λάθη τους, συνεχίζουμε με το επόμενο 5 - λεπτο παράδοσης – ή με περισσότερη εξάσκηση (αν χρειάζεται) πριν περάσουμε στο επόμενο 5λεπτο ανάπτυξης της ύλης. Η διαδικασία αυτή (παράδοση 5 λεπτών – απορίες – εξάσκηση – διόρθωση λαθών - συνέχιση παράδοσης κλπ), επαναλαμβάνεται μέχρι το τέλος της διδακτικής ώρας.

 

Με το σύστημα αυτό ο μαθητής δεν αφαιρείται – ακούγοντας επί πολλή ώρα ένα συνεχή μονόλογο από τον καθηγητή - παραμένει συγκεντρωμένος και εξασκείται / εφαρμόζει στην πράξη άμεσα αυτά που μαθαίνει.

 

 

 

Τετράδια σημειώσεων μεθοδολογίας – θεμάτων

Η συνταγή της επιτυχίας

 

 

 

 

 

Σε κάθε μάθημα, ο μαθητής του φροντιστηρίου μας έχει και χρησιμοποιεί τρία τετράδια: το τετράδιο μεθοδολογίας και το τετράδιο θεμάτων του κάθε μαθήματος, καθώς και κάποιο πρόχειρο (το οποίο είναι το ίδιο για όλα τα μαθήματα).

 

Το σημαντικότερο είναι το τετράδιο μεθοδολογίας, το οποίο ο κάθε μαθητής συμπληρώνει κατά την διάρκεια της διδακτικής ώρας. Στο τετράδιο αυτό γράφει τα βασικά σημεία της θεωρίας (τύπους, ορισμούς, κανόνες, θεωρήματα κλπ), καθώς και την μεθοδολογία – κατηγορίες ασκήσεων – λυμένα παραδείγματα κλπ τα οποία αναπτύσσει και υπαγορεύει ο καθηγητής.

 

Μετά την παράδοση και την επίλυση των αποριών, ο μαθητής χρησιμοποιεί το πρόχειρο τετράδιο για την εξάσκησή του. Έτσι στο τετράδιο μεθοδολογίας υπάρχουν μόνο όλα όσα χρειάζεται για τις επαναλήψεις του στο κάθε μάθημα. Το τετράδιο αυτό σχεδόν καταργεί το σχολικό βιβλίο.

Στο τέλος της χρονιάς, ο μαθητής που το έχει συμπληρώσει σωστά και ανελλιπώς (αν έχει ένα ξεχωριστό τετράδιο μεθοδολογίας στο κάθε μάθημα χωρίς να γράφει σ’ αυτό τις ασκήσεις που λύνει κατά τη διάρκεια της εξάσκησης), θα έχει ότι χρειάζεται για τις επαναλήψεις του (όλη τη βασική θεωρία – τύπους κλπ, όλους τους κανόνες, τη μεθοδολογία και όλες τις κατηγορίες ασκήσεων με ένα ή δύο χαρακτηριστικά λυμένα παραδείγματα σε κάθε κατηγορία). Διαβάζοντάς το με συνέπεια, μπορεί να αριστεύσει στις εξετάσεις και τα διαγωνίσματα του σχολείου  του (οποιουδήποτε επιπέδου δυσκολίας). ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ.

 

Πολλοί μαθητές μας φυλάνε τα τετράδια μιας τάξης και τα χρησιμοποιούν και στις επόμενες τάξεις (για να καλύψουν τα κενά τους, για επανάληψη κλπ). Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

 

Τα τετράδια θεμάτων χρησιμοποιούνται συνήθως όταν έχουμε τελειώσει με κάποιο κεφάλαιο της ύλης του κάθε μαθήματος. Σ’ αυτά γράφουμε θέματα επανάληψης και καλύτερης εμπέδωσης της ύλης, πιο σύνθετες ασκήσεις κλπ – τα οποία ο μαθητής έχει κάπου συγκεντρωμένα, για να τα ξαναδιαβάσει όταν κάνει επανάληψη.

 

 

 

Εκδόσεις – Σημειώσεις - Φυλλάδια

Συχνή επανάληψη και εξάσκηση

 

 

 

   

 

 

Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ, Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Παρέχουμε στους μαθητές μας δωρεάν σημειώσεις μεθοδολογίας, φυλλάδια ασκήσεων, τυπολόγια και ότι άλλο έντυπο υλικό χρειάζεται για την εξάσκηση και την επανάληψή τους. Οι σημειώσεις είναι γραμμένες με απλό και κατανοητό τρόπο – προσανατολισμένες στο πως θα κατανοήσει ο μαθητής την ύλη και τη μεθοδολογία των ασκήσεων – χωρίς «επιστημονική» σοβαροφάνεια και περιττές προσπάθειες εντυπωσιασμού.

 

Όλες οι εκδόσεις μας περιέχουν τη βασική θεωρία, κατηγορίες και μεθόδους λύσης των ασκήσεων, αναλυτικά λυμένα παραδείγματα και πολλές ασκήσεις – όλων των επιπέδων δυσκολίας – για εξάσκηση και καλύτερη εμπέδωση της ύλης.

 

 

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις σημειώσεις, τα φυλλάδια και τις εκδόσεις μας εδώ

 

 

 

Εκπαίδευση με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών

 

 

 

 

 

 

Σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της  διδασκαλίας και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την καλύτερη εκμάθηση της ύλης - πχ παρουσίαση ενός φαινομένου,  νόμου ή πειράματος σε βίντεο, αλληλεπιδραστικές εφαρμογές και προγράμματα – όπου οι μαθητές χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με τις υποδείξεις του καθηγητή – μαθαίνουν άμεσα και πρακτικά την θεωρία, γεωμετρικές κατασκευές, νόμους κλπ.

 

Ο κάθε μαθητής έχει τον προσωπικό του υπολογιστή στον οποίο – εκτός από τις διάφορες εκπαιδευτικές εφαρμογές και προγράμματα - υπάρχουν τράπεζες θεμάτων, λεξικά / εγκυκλοπαίδειες κλπ. τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει όποτε τα χρειάζεται.

 

 

 

 

 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

 

 

 

Ατομικά τετράδια διαγωνισμάτων

 

 

 

 

 

Στο φροντιστήριο «σύνολο» οι μαθητές γράφουν αρκετά συχνά διαγωνίσματα (συνήθως όταν ολοκληρώνεται ένα τμήμα της ύλης πχ κάποιο κεφάλαιο, ή κάποια ενότητα). Ο κάθε μαθητής έχει το ατομικό του τετράδιο διαγωνισμάτων. Το τετράδιο αυτό είναι χωρισμένο σε θέματα (κάθε θέμα αφορά ένα μάθημα) και σ’ αυτό ο μαθητής γράφει τα διαγωνίσματα όλων των μαθημάτων, όλης της χρονιάς.

 

Μετά την διόρθωση του κάθε διαγωνίσματος από τον αρμόδιο καθηγητή, το τετράδιο αυτό παραμένει στο φροντιστήριο. Στο τετράδιο αυτό υπάρχουν συγκεντρωμένα όλα τα διαγωνίσματα – όλων των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς – έτσι ο μαθητής (όπως και οι υπεύθυνοι καθηγητές) μπορούν να δουν άμεσα την πρόοδό του σε κάποιο μάθημα (παρατηρώντας την αυξομείωση της βαθμολογίας).

 

Το τετράδιο αυτό δείχνει την πραγματική εικόνα και την προσπάθεια ενός μαθητή κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και χρησιμοποιείται για την ενημέρωση γονέων. Οι γονείς μαθαίνουν το πώς προχωράει, ποιες είναι οι επιδόσεις και  η πραγματική εικόνα του παιδιού τους – πολύ πριν πάνε να ρωτήσουν στο σχολείο.

 

 

Δείτε τον αριθμό των διαγωνισμάτων που πραγματοποιούνται μηνιαίως ανά τάξη εδώ

 

 

 

Με υπευθυνότητα κοντά στον μαθητή και τους γονείς

 

 

 

Η ενημέρωση των γονέων γίνεται ατομικά (ενημερώνουμε σε ατομικό ραντεβού τους γονείς του κάθε μαθητή), αρκετές φορές μέσα στη σχολική χρονιά. Ιδιαίτερα όταν παρατηρήσουμε κάποια πτώση στις επιδόσεις του μαθητή (ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα πχ συγκέντρωσης, αδιαφορίας, άσχημης συμπεριφοράς κλπ), καλούμε πρώτα τον μαθητή και συζητάμε μαζί του για το πρόβλημα, εφιστώντας την προσοχή του και δίνοντας συμβουλές ή ψυχολογική υποστήριξη για την ομαλοποίηση και την επίτευξη λύσης. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, καλούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τους γονείς – και συζητάμε μαζί τους – για να βρούμε από κοινού πως θα αντιμετωπιστεί καλύτερα η όλη κατάσταση. Έτσι οι γονείς ενημερώνονται αρκετά νωρίς – για το τι συμβαίνει – πριν τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του σχολείου το επιβεβαιώσουν.

 

Ενημέρωση επίσης γίνεται τακτικά και σε περίπτωση αδικαιολόγητων απουσιών του μαθητή.

 

 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

 

 

 

 

Δίδακτρα

 

 

 

 

20 χρόνια στο Ρέντη, καταφέρνουμε και κρατάμε τις τιμές μας σε χαμηλά – προσιτά επίπεδα, προσφέροντας συγχρόνως εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

 

Βοηθάμε πάντα τις οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα, καθώς και τις οικογένειες που έχουν δύο παιδιά τους στο φροντιστήριο (με εκπτώσεις και ευκολίες πληρωμής).

 

Τα δίδακτρα καταβάλλονται μηνιαίως σε μια από τις εξής τρεις χρονικές περιόδους: 1- 10 κάθε μήνα, 10 – 20 κάθε μήνα, ή  20 – 30 κάθε μήνα (κατόπιν συνεννοήσεως). Υπάρχει η δυνατότητα – αν το επιθυμείτε – να πληρώνετε τα δίδακτρα ανά δίμηνο.

 

 

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

 

 

 

 

   

 

 

*    ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

*    ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

*    ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

*    ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

*    ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

 

*    ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ – ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

*    ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ - ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

*    ΣΥΧΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

*    ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

*    ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να επικοινωνήσετε μαζί μας κάνετε κλικ εδώ