Ο δρόμος για τη γνώση…

 

ΝΑΙ - ΕΙΜΑΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ!!!

 

ΔΙΨΩ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ.

 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΟΛΑ!!!

 

Γι αυτό μην χάνετε χρόνο. Παρακάτω θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να καλύψετε τη δίψα σας για μάθηση. Είτε δίνετε πανελλαδικές, είτε είστε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, είτε είστε απλοί και συνηθισμένοι άνθρωποι… ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

 

Περιπλανηθείτε στον μαγικό κόσμο των Μαθηματικών της Φυσικής και της Χημείας, μάθετε τα πάντα για την Βιολογία την Ιστορία και τα Λατινικά, μιλήστε άπταιστα τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά και συνδεθείτε με τον υπέροχο κόσμο της πληροφορικής και της οικονομίας.

 

Δεν γνωρίζετε απολύτως τίποτα; Ξέρετε αρκετά και θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα; Είστε αρχάριος; Είστε προχωρημένος; Είστε τούβλο και ξύλο απελέκητο; Είστε διάνοια; …

 

Εδώ υπάρχει κάτι για όλους …

 

 

Περιεχόμενα

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

Ότι χρειάζεται να ξέρει ο υποψήφιος των πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Ποιο επάγγελμα να διαλέξω; Ποια σχολή μου ταιριάζει καλύτερα; Πως θα γίνω επιτυχημένος  - όμορφος - πλούσιος και διάσημος επιστήμονας; Ποια είναι τα 5 πεδία και ποιες σχολές αντιστοιχούν στο κάθε πεδίο; Πως υπολογίζονται τα μόρια και πως θα συμπληρώσω το μηχανογραφικό;  Θέματα, ύλη, βάσεις πανελλαδικών – και ότι άλλο χρειάζεται να ξέρεις σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή της ζωής σου.

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

  

 

Τα Μαθηματικά είναι χρήσιμα γιατί μας μαθαίνουν να σκεφτόμαστε λογικά, μας αποτρέπουν από τα ναρκωτικά και τις κακές παρέες και γιατί αισθανόμαστε περήφανοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση όταν καταφέρουμε να λύσουμε μια δύσκολη άσκηση. Επίσης γιατί μπορούμε να εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας  με την ευστροφία και την εξυπνάδα μας.

 

ΑΛΓΕΒΡΑ  -   ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

 

 

ΦΥΣΙΚΗ – ΧΗΜΕΙΑ

 

 

 

Η Φυσική και η Χημεία είναι πολύ καλές γιατί μας δείχνουν πως λειτουργεί ο κόσμος μας, πως δημιουργήθηκε το Σύμπαν και τι θα γίνει στο μέλλον αν συνεχίσουμε να ζούμε με τον ίδιο ρυθμό. Επίσης μπορούμε να κάνουμε κάποια πειράματα στο εργαστήριο και να ανακατέψουμε διάφορες χημικές ενώσεις -  προκαλώντας διάφορα ενδιαφέροντα φαινόμενα – από ‘δω και από ‘κει…

 

ΦΥΣΙΚΗ  -   ΧΗΜΕΙΑ

 

 

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ

 

 

 

Τα φιλολογικά μαθήματα μας βοηθούν κυρίως στο να διαχωρίζουμε τη θέση μας από τα ζώα (να μην βγάζουμε μόνο κάποιες άναρθρες κραυγές / γαυγίσματα / βελάσματα / μουγκανίσματα κλπ – αλλά να ξέρουμε να μιλάμε κάπως σωστά την γλώσσα μας και την γλώσσα των προγόνων μας). Μας βοηθούν επίσης να εκφράζουμε και να υποστηρίζουμε πολιτισμένα τις ιδέες μας - αλλά κυρίως να βλέπουμε την αλήθεια και στις ιδέες των άλλων.

 

ΑΡΧΑΙΑ  -   ΕΚΘΕΣΗ - ΓΛΩΣΣΑ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΛΑΤΙΝΙΚΑ  -   ΙΣΤΟΡΙΑ

 

 

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

 

 

Η Βιολογία είναι πολύ χρήσιμη γιατί μας βοηθάει πολύ στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους (και όχι μόνον). Ξέροντας πως είναι φτιαγμένος ένας οργανισμός (ακόμα κι αν είναι μονοκύτταρος), μπορούμε να τον προσεγγίσουμε και να γνωριστούμε μαζί του καλύτερα. Ξέροντας από τι είναι φτιαγμένο το DNA κάποιου, ξέροντας περισσότερα πράγματα για τα μιτοχόνδριά του – μπορούμε να τον σεβαστούμε ή να είμαστε τουλάχιστον λίγο πιο επιεικείς μαζί του – αφού θα έχουμε καταλάβει τι πήγε στραβά στην εξέλιξή του.

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

Τα οικονομικά είναι πολύ χρήσιμα γιατί μας βοηθούν να ξέρουμε τι ρέστα θα πρέπει να περιμένουμε σε ένα περίπτερο (μικροοικονομία) ή πως αλληλοσυνδέονται τα οικονομικά προβλήματα ανάμεσα σε μια οικογένεια της Ευρώπης και σε μια οικογένεια της Κίνας (μακροοικονομία). Επίσης μας βοηθούν να διοικήσουμε μια επιχείρηση, μας δείχνουν πώς να γίνουμε βιομήχανοι και πώς να είμαστε κύριοι του εαυτού μας και της τσέπης μας (προσφορά – ζήτηση – παραγωγή – κατανάλωση κλπ).

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

 

 

Η πληροφορική είναι πολύ χρήσιμη γιατί μας μαθαίνει πολλές πληροφορίες και αλγόριθμους. Μας δείχνει τον υπέροχο δυαδικό κόσμο των bits και των bytes, μας μαθαίνει για τις τέλειες κάρτες γραφικών, τα joysticks, το Fifa 2010, το Warcraft, το Monkey Island, το Lineage και τόσα άλλα! Επίσης μας μαθαίνει πώς να χρησιμοποιούμε σωστά το Internet, πώς να κατεβάζουμε mp3 και (εκπαιδευτικά) βίντεο και γενικά πώς να αξιοποιούμε εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο μας, πλουτίζοντας συγχρόνως τις γνώσεις μας. Πάρα πολύ καλό!! Μπράβο!!

 

 

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

 

Υπουργείο Παιδείας

Για να μάθετε αν περάσατε, για να βρείτε την ύλη των πανελλαδικών, τις βάσεις, τις καινούργιες εξελίξεις στην εκπαίδευση, νέες και παλιές εγκυκλίους και άλλα πολλά – επισκεφθείτε το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης και… δεν θα σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε όσο ζείτε !

 

 

 Υπολογισμός μορίων πανελλαδικών εξετάσεων 

Έγραψα λίγο ή πολύ; Έχω ελπίδες ή είμαι χαμένος; Πιάνω τίποτα ή θα πρέπει να κοιτάξω να δω τι θα κάνω από δω και πέρα στη ζωή μου; Υπολόγισε τα μόριά σου – όποια κατεύθυνση κι αν έχεις πάρει - και ξέγνοιασε. ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ!

 

 

Οδηγίες συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου 

Πως συμπληρώνω το μηχανογραφικό μου; Τι πρέπει να προσέξω; Ποιες σχολές να βάλω πρώτα; Ποιες να μην βάλω καθόλου; Ποιος είμαι; Που πάω; κλπ κλπ. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε όλα σας τα καυτά ερωτήματα.

 

 

Όλες οι σχολές και τμήματα (ΑΕΙ - ΤΕΙ - Στρατιωτικές κλπ) κατά επιστημονικό πεδίο

Επαγγελματικός προσανατολισμός στα καλύτερά του. Ότι χρειάζεστε να μάθετε. Ποιες σχολές υπάρχουν σε κάθε πεδίο; Τι θα μάθετε σ’ αυτές; Τι επαγγελματικές προοπτικές έχετε αν σπουδάσετε σ’ αυτές; Έχουν ζήτηση; Έχουν μέλλον; Θα βγάζω αρκετά χρήματα ή θα αναγκαστώ να κάνω και μια δεύτερη δουλειά;

 

 

Αλφαβητικός κατάλογος επαγγελμάτων

 

 ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ Ή ΝΤΡΑΜΕΡ; - ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ Ή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ; - ΤΙ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ; -  ΠΟΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΩ;  Αναλυτική παρουσίαση όλων των επαγγελμάτων για να διαλέξεις αυτό που σου πάει πιο πολύ.

 

 

Τα 5 επιστημονικά πεδία

Τι είναι τα 5 επιστημονικά πεδία; Σε ποιο με συμφέρει καλύτερα να πάω; Τι θα σπουδάσω ανάλογα με το ποιο πεδίο έχω διαλέξει; Προγραμματίστε σωστά τις επόμενες κινήσεις σας και δεν θα χάσετε.

 

Εξεταζόμενα μαθήματα και μαθήματα αυξημένης βαρύτητας ανά κατεύθυνση και πεδίο

Όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα ανά κατεύθυνση και πεδίο. Ποιο μάθημα επιλογής να επιλέξω; Σε ποια μαθήματα πρέπει να δώσω περισσότερη προσοχή; Ποια μαθήματα έχουν συντελεστή αυξημένης βαρύτητας; κλπ. κλπ.

 

 

Οι βάσεις όλων των σχολών ΑΕΙ – ΤΕΙ

Έπεσαν φέτος οι βάσεις; Σε ποιες σχολές; Ποιες παρέμειναν με υψηλές βάσεις; Σε ποιες σχολές περνάω αν συγκεντρώσω 18.000 μόρια; Υπάρχουν σχολές που περνάω αν έχω συγκεντρώσει 3,14 μόρια; κλπ. κλπ.

 

 

 

Ύλη πανελλαδικών

Η φετινή ύλη των πανελλαδικών σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα. Ποια κομμάτια έχουν βγει φέτος απέξω; Γιατί αυτά που έχουν παραμείνει μου φαίνονται τόσο πολλά; Θα τα καταφέρω να τα διαβάσω όλα αυτά; -- ή – γιατί είναι τόσο λίγη η ύλη; ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΛΛΑ!! Θα μπω στο πανεπιστήμιο και δεν θα ξέρω βασικά πράγματα. Αίσχος!!!

 

 

Προτεινόμενες ασκήσεις και θέματα πανελλαδικών 

Ναι, δεν μου φτάνουν οι χιλιάδες ασκήσεις που μου βάζετε να λύσω στο φροντιστήριο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ… Αν θέλετε να λύσετε κι άλλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις, αν θέλετε να εξασκηθείτε περισσότερο, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα κι αν τίποτα δεν σας φαίνεται ότι είναι αρκετό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας με τα προτεινόμενα θέματα. Εκεί θα βρείτε χιλιάδες ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα πανελλαδικών κλπ. για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να σιγουρευτείτε ότι δεν σας έχει διαφύγει τίποτα.

 

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για τα Μαθηματικά

 

Μαθαίνω Μαθηματικά online

 

Περιοδικό Ευκλείδης

 

 

 

ΑΛΓΕΒΡΑ

 

 

 

Κομπιουτεράκι επιστημονικό

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άφοβα για να κάνετε οποιαδήποτε πράξη θέλετε, αλλά μόνον αν είστε σίγουροι ότι ξέρετε να κάνετε πράξεις μόνοι σας (χωρίς να χρειάζεστε κομπιουτεράκι). Αλλιώς ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!

 

 

ΕΚΠ - ΜΚΔ

Είστε στο γυμνάσιο ή (χειρότερα) στο Λύκειο και δεν έχετε ακόμα μάθει να βρίσκετε το ΕΚΠ ή τον ΜΚΔ δύο ή περισσοτέρων αριθμών; Αίσχος! Τι σας έμαθαν στο Δημοτικό; Τέλος πάντων, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης εδώ θα μπορέσετε να δείτε ποιο είναι το ΕΚΠ (= LCM), και ποιος ο  ΜΚΔ (= GCD), όποιων αριθμών σας ενδιαφέρουν.

 

 

Επίλυση εξισώσεων

 

Βρείτε τις λύσεις μιας οποιαδήποτε εξίσωσης. Εσείς γράφετε την εξίσωση και η εφαρμογή σας δίνει αμέσως τις λύσεις («πω – πω πόσο γρήγορα τις λύνει!!! Τι σου είναι αυτή η τεχνολογία!»). Σιγουρευτείτε ότι έχετε λύσει σωστά την εξίσωση που έχετε στα χέρια σας και πάρτε πρώτοι τους συμμαθητές σας στο κινητό, ανακοινώνοντάς τους τις λύσεις. Θα τους εντυπωσιάσετε!

 

Επίλυση συστημάτων

 

Βρείτε τις λύσεις σε οποιοδήποτε σύστημα κι αν σας έχουν βάλει να λύσετε. Δυστυχώς η εφαρμογή δίνει μόνο τις τελικές λύσεις κι όχι όλο τον τρόπο λύσης. Αυτόν πρέπει να τον ξέρετε εσείς. Η εφαρμογή σας βοηθά να τσεκάρετε αν έχετε λύσει σωστά το σύστημα κι όχι να σας δώσει έτοιμη όλη την λύση. Είπαμε – μην είστε αχάριστοι…

 

Γραφική παράσταση συνάρτησης

Γράψτε την συνάρτηση που θέλετε  κι η εφαρμογή αυτή θα σας κάνει αμέσως την γραφική της παράσταση! Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς να σας ζητήσει απολύτως τίποτα! Ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό. Μπράβο!!

 

 

 Υπολογισμός ορίων, παραγώγων, ολοκληρωμάτων

 

Εδώ κι αν είναι ο παράδεισος του μαθητή της Θετικής - Τεχνολογικής κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου. Γράψτε απλά την συνάρτηση που θέλετε, βήξτε τρεις φορές – και η εφαρμογή σας υπολογίζει με μιας όλα όσα θα θέλατε (ή είχατε ποτέ φανταστεί)… Όρια, παραγώγους, ολοκληρώματα, αριθμητικές τιμές – κι ότι άλλο σας έρθει εκείνη την ώρα στο μυαλό. Μ’ ένα σμπάρο 20 τρυγόνια! Πολύ καλό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!!!

 

 Πράξεις μιγαδικών αριθμών

Βάλτε εσείς τους μιγαδικούς της αρεσκείας σας και η εφαρμογή θα σας τους προσθέσει, θα σας  τους πολλαπλασιάσει, θα σας τους διαιρέσει και γενικά θα τους αλλάξει τα φώτα. Όλα αυτά για χάρη σας. Άντε – σας κακομαθαίνουμε μου φαίνεται…

 

 

Προτεινόμενες ασκήσεις και θέματα

Ναι, δεν μου φτάνουν οι χιλιάδες ασκήσεις που μου βάζετε να λύσω στο φροντιστήριο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ… Αν θέλετε να λύσετε κι άλλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις Άλγεβρας, αν θέλετε να εξασκηθείτε περισσότερο, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα κι αν τίποτα δεν σας φαίνεται ότι είναι αρκετό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας με τα προτεινόμενα θέματα. Εκεί θα βρείτε χιλιάδες ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα πανελλαδικών κλπ. για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να σιγουρευτείτε ότι δεν σας έχει διαφύγει τίποτα.

 

 

 

ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

 

 

 

 Γεωμετρικές κατασκευές 

Δεν ξέρετε να κατασκευάζετε (όχι με το χέρι αλλά με κανόνα και διαβήτη) την διχοτόμο μιας γωνίας; Την μεσοκάθετο ενός τμήματος; Ένα ισοσκελές τρίγωνο; Δείτε εδώ σε βίντεο πως γίνονται οι πιο σημαντικές γεωμετρικές κατασκευές και μετά δοκιμάστε τις  μόνοι σας.

 

 

 Στοιχεία του Ευκλείδη 

Όλα τα στοιχεία του Ευκλείδη σε αλληλεπιδραστική (interactive) εφαρμογή. Αλληλεπιδράτε με τα σχήματα (μεταφέρετε σημεία, αλλάζετε το μήκος σε τμήματα κλπ) και μαθαίνετε τα αξιώματα, τις προτάσεις, τα θεωρήματα και τα πορίσματα διασκεδάζοντας.

 

 

 Γεωμετρικά προβλήματα και θέματα

 Το «απόλυτο» site της Γεωμετρίας. Γι αυτούς που τα θέλουν όλα. Προσοχή – ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΤΙΚΟ! Μόνο αν σας αρέσει πολύ η Γεωμετρία (ή αν έχετε πολύ γερά νεύρα).  Για δυνατούς λύτες – πολύ δυνατές εφαρμογές και προβλήματα. Θα σας ξετινάξουν! – αλλά θα το ευχαριστηθείτε! Οι υπόλοιποι ας πάρουν καλού – κακού μαζί τους μια ασπιρίνη, ή ας αφήσουν αυτό το site στην ησυχία του.

 

 

 

 Γωνίες και παράλληλες ευθείες , Τρίγωνα  ,   Κύκλοι  ,  Όμοια σχήματα  ,  Πυθαγόρειο Θεώρημα

                Διάφορες γεωμετρικές εφαρμογές  φτιαγμένες από  Γιαπωνέζους. Δείτε, δοκιμάστε και μάθετε διάφορες προτάσεις της Γεωμετρίας παίζοντας. Πάρα πολύ καλή δουλειά. Μπράβο στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου! (τσιντσοντσεν).  Μας βάζουν τα γυαλιά (αλλά το αξίζουν!) – ΣΟΥΠΕΡ!!!

 

 

Υπολογισμός Εμβαδού

 

 Τετράγωνο  , Παραλληλόγραμμο  , Τρίγωνο  ,  Κύκλος  , Τραπέζιο  , Ρόμβος  , Σφαίρα  ,  Ορθογ. παραλληλεπίπεδο , Κύλινδρος  , Κώνος .

Υπολογίστε το εμβαδόν διαφόρων σχημάτων. Βάλτε τα στοιχεία (μήκος, ύψος, πλευρά , ακτίνα κλπ.) που χρειάζονται και η εφαρμογή σας υπολογίζει αμέσως το εμβαδόν του αντίστοιχου σχήματος  για τα στοιχεία που δώσατε.

 

 

Υπολογισμός Όγκου

 

Κύβος  , Ορθογ. παραλληλεπίπεδο  , Κώνος  , Κύλινδρος  , Σφαίρα .

 

Υπολογίστε τον όγκο διαφόρων στερεών. Βάλτε τα στοιχεία (μήκος, ύψος, πλευρά , ακτίνα κλπ.) που χρειάζονται και η εφαρμογή σας υπολογίζει αμέσως τον όγκο  του αντίστοιχου σχήματος  για τα στοιχεία που δώσατε.

 

Προτεινόμενες ασκήσεις και θέματα

Ναι, δεν μου φτάνουν οι χιλιάδες ασκήσεις που μου βάζετε να λύσω στο φροντιστήριο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ… Αν θέλετε να λύσετε κι άλλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις Γεωμετρίας, αν θέλετε να εξασκηθείτε περισσότερο, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα κι αν τίποτα δεν σας φαίνεται ότι είναι αρκετό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας με τα προτεινόμενα θέματα. Εκεί θα βρείτε χιλιάδες ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα πανελλαδικών κλπ. για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να σιγουρευτείτε ότι δεν σας έχει διαφύγει τίποτα.

 

 

 

 

Δείτε επίσης το άρθρο «Η αναζήτηση του χαμένου θησαυρού»

 

Τι σχέση έχουν οι πειρατές και τα σεντούκια με τους κρυμμένους θησαυρούς – με τα διανύσματα και την Ευκλείδεια Γεωμετρία;

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

 

 

ΦΥΣΙΚΗ

 

 

 

Μετατροπές μονάδων

 

 Μήκος  , Βάρος  ,  Όγκος  ,  Πυκνότητα   ,

Ενέργεια  ,  Ταχύτητα  ,  Θερμοκρασία

Θέλετε να κάνετε μετατροπές από την μια μονάδα στην άλλη και ντρεπόσασταν μέχρι τώρα να ρωτήσετε; Μην ντρέπεστε πια. Η λύση βρίσκεται εδώ! Πόσα κιλά είναι τα 4 γραμμάρια; Πόσοι βαθμοί Κελσίου είναι τα 78 Κέλβιν; Τι σχέση έχει το 1  Νιούτον με την 1 γιάρδα; Τα 2 Τζάουλ με τις 5 ατμόσφαιρες; Βρείτε τις απαντήσεις και κοιμηθείτε επιτέλους με ήσυχο το κεφάλι σας. Δείτε επίσης εδώ για τα αγαπημένα σας nano, micro, pico, giga, mega,  tera κλπ.

 

 

Προσομοιώσεις Φυσικής

Διάφορες προσομοιώσεις Φυσικής. Για να μαθαίνετε ευχάριστα (και με στυλ) – Μηχανική – Ταλαντώσεις και κύματα – Ηλεκτρομαγνητισμός – Οπτική – Θερμοδυναμική κλπ.

 

 

Γνωριμία με τις φυσικές επιστήμες

Παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων της Φυσικής με οπτικοακουστικά μέσα. Καθίστε αναπαυτικά και αφεθείτε στην μαγεία τους – ΦΩΣ / ΗΧΟΣ / ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ/ ΥΛΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 

 

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για την Φυσική

Μιλάμε για πολύ (και καλό) εκπαιδευτικό υλικό πάνω στην Φυσική. Εκατοντάδες σύνδεσμοι και προτάσεις για επισκέψεις σε διάφορες ιστοσελίδες – από τους ειδικούς. Για όσους διψούν για ακόμα περισσότερη γνώση. Ατελείωτες ώρες ευχάριστο ψάξιμο, πολλές εκπλήξεις και απεριόριστη γνώση. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

 

 

 

Η φυσική στο διαδίκτυο

Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από την Φυσική. Ακόμα και ο πιο γκρινιάρης και δύσκολος μαθητής θα βρει κάτι που θα τον ενδιαφέρει και θα του αρέσει. Μια επίσκεψη είναι αρκετή για να σας ψάχνουν για μέρες οι φίλοι και οι γνωστοί σας.

 

 

Μαθαίνω Φυσική online

Ποτέ η εκμάθηση της Φυσικής δεν ήταν τόσο εύκολη και ενδιαφέρουσα. Δείτε τα εκπαιδευτικά βίντεο και τις εφαρμογές και εκπλήξτε τους φίλους σας με τις γνώσεις σας («μα πότε πρόλαβε να τα μάθει όλα αυτά αυτός;»)

 

 

Προτεινόμενες ασκήσεις και θέματα

Ναι, δεν μου φτάνουν οι χιλιάδες ασκήσεις που μου βάζετε να λύσω στο φροντιστήριο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ… Αν θέλετε να λύσετε κι άλλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις Φυσικής, αν θέλετε να εξασκηθείτε περισσότερο, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα κι αν τίποτα δεν σας φαίνεται ότι είναι αρκετό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας με τα προτεινόμενα θέματα. Εκεί θα βρείτε χιλιάδες ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα πανελλαδικών κλπ. για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να σιγουρευτείτε ότι δεν σας έχει διαφύγει τίποτα.

 

 

ΧΗΜΕΙΑ

 

 

 

Σύμβολα χημικών στοιχείων

Μπερδεύετε το κάλιο με το οξυγόνο; Το χρώμιο με το υδρογόνο; Το χλώριο με το φλώριο (!!). Δείτε εδώ τα σύμβολα των στοιχείων για να είστε σίγουροι και να μην ντροπιαστείτε μπροστά στους φίλους σας.

 

 

 

Ατομικά βάρη

Ξέρετε το ατομικό σας βάρος; Γνωρίζετε αν ο καλύτερος φίλος σας είναι αδύνατος ή χοντρός – αλλά αγνοείτε παντελώς τα ατομικά βάρη των διάφορων χημικών στοιχείων; Εδώ θα τα βρείτε όλα έτοιμα. Κάντε κλικ  στο στοιχείο που σας ενδιαφέρει και η εφαρμογή θα σας δείξει αμέσως το ατομικό του βάρος.

 

 

 

Περιοδικός πίνακας

Διαβάζετε μόνο αθλητικά ή μουσικά περιοδικά; Σας αρέσουν μόνο τα περιοδικά για τα games; Απαράδεκτο! Ρίξτε που και που και μια ματιά και στον περιοδικό πίνακα των στοιχείων. Και ωφέλιμο και χρήσιμο είναι. Μην χάνετε άλλο χρόνο. Ενημερωθείτε άμεσα και για το θέμα αυτό. Η γνώση είναι δύναμη!

 

 

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για την Χημεία

Μιλάμε για πολύ (και καλό) εκπαιδευτικό υλικό πάνω στην Χημεία. Εκατοντάδες σύνδεσμοι και προτάσεις για επισκέψεις σε διάφορες ιστοσελίδες – από τους ειδικούς. Για όσους διψούν για ακόμα περισσότερη γνώση. Ατελείωτες ώρες ευχάριστο ψάξιμο, πολλές εκπλήξεις και απεριόριστη γνώση. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

 

 

Μαθαίνω Χημεία online

Ποτέ η εκμάθηση της Χημείας δεν ήταν τόσο εύκολη και ενδιαφέρουσα. Δείτε τα εκπαιδευτικά βίντεο και τις εφαρμογές και εκπλήξτε τους φίλους σας με τις γνώσεις σας («μα πότε πρόλαβε να τα μάθει όλα αυτά αυτός;»)

 

 

Προτεινόμενες ασκήσεις και θέματα

Ναι, δεν μου φτάνουν οι χιλιάδες ασκήσεις που μου βάζετε να λύσω στο φροντιστήριο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ… Αν θέλετε να λύσετε κι άλλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις Χημείας, αν θέλετε να εξασκηθείτε περισσότερο, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα κι αν τίποτα δεν σας φαίνεται ότι είναι αρκετό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας με τα προτεινόμενα θέματα. Εκεί θα βρείτε χιλιάδες ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα πανελλαδικών κλπ. για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να σιγουρευτείτε ότι δεν σας έχει διαφύγει τίποτα.

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

 

 

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ

 

Ιστοσελίδες για τα φιλολογικά μαθήματα

 

Εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι φιλολογικών μαθημάτων

 

 

ΑΡΧΑΙΑ

 

 

 

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για την Aρχαία Ελληνική γραμματεία

Μιλάμε για πολύ (και καλό) εκπαιδευτικό υλικό πάνω στην Αρχαία Ελληνική γραμματεία. Εκατοντάδες σύνδεσμοι και προτάσεις για επισκέψεις σε διάφορες ιστοσελίδες – από τους ειδικούς. Για όσους διψούν για ακόμα περισσότερη γνώση. Ατελείωτες ώρες ευχάριστο ψάξιμο, πολλές εκπλήξεις και απεριόριστη γνώση. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

 

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για την Aρχαία Ελληνική γλώσσα

Το ίδιο! … Δηλαδή: μιλάμε για πολύ (και καλό) εκπαιδευτικό υλικό πάνω στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα. Εκατοντάδες σύνδεσμοι και προτάσεις για επισκέψεις σε διάφορες ιστοσελίδες – από τους ειδικούς. Για όσους διψούν για ακόμα περισσότερη γνώση. Ατελείωτες ώρες ευχάριστο ψάξιμο, πολλές εκπλήξεις και απεριόριστη γνώση. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

 

 

 

Περσέας – Βιβλιοθήκη Αρχαίων και Λατινικών κειμένων

Ότι θέλετε από αρχαία κείμενα (στα Αρχαία Ελληνικά ή στα Λατινικά). Μια μεγάλη συλλογή για όλα τα γούστα. Θέλετε τραγωδίες, θέλετε κωμωδίες, θέλετε Αριστοφάνη, θέλετε Ευριπίδη, θέλετε από μηχανής Θεούς, θέλετε Κικέρωνα, Καικιλία Μεταίλα και Δομητιανό Αηνόβαρβο; Όλα θα τα βρείτε εδώ. Στο πρωτότυπο και σε μετάφραση.

 

 

Φιλολογικές σελίδες

Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για όλα τα φιλολογικά μαθήματα – με έμφαση στα Αρχαία Ελληνικά. Καθίστε αναπαυτικά και εντρυφήστε. Είτε είστε ανορθόγραφοι είτε όχι, είτε είστε εξωστρεφείς είτε εσωστρεφείς χαρακτήρες…δεν θα το μετανιώσετε. Πολύ καλό. Εύγε!

 

 

Κλίση ρημάτων – Γραμματική – Συντακτικό - Κείμενα

Ξέρετε να κλίνετε το λύω; Το πράττω; Το είμαι; Πως πάτε από γραμματική; Ο αόριστος β’ σας λέει τίποτα; Μήπως ο μέλλοντας γ’; Ο δε υπερσυντέλικος δ’; Από συντακτικό είμαστε καλά; Ξέρουμε να ξεχωρίζουμε το απαρέμφατο από την μετοχή; Το ρήμα από το υποκείμενο; Κανόνες τονισμού γνωρίζουμε; Μπερδεύουμε την οξεία με την βαρεία και την υπογεγραμμένη με την περισπωμένη; Για όλα αυτά θα βρείτε απαντήσεις εδώ.

 

 

Πολυτονιστής – Γράψτε πολυτονικά κείμενα

Γράψτε κείμενα τοποθετώντας εύκολα οξείες, δασείες, βαρείες, περισπωμένες κλπ  -  χρησιμοποιώντας απλά και μόνο το πληκτρολόγιό σας! Μετά αντιγράψτε το κείμενο αυτό και χρησιμοποιήστε το όπου θέλετε. Πολύ καλή εφαρμογή για να γράψει κανείς γρήγορα εύκολα και χωρίς άγχος πολυτονικά κείμενα

 

 

Γραμματική Αρχαίων Ελληνικών

Τα πάντα για την Γραμματική των Αρχαίων Ελληνικών. Μάθετε εύκολα και γρήγορα όλους τους κανόνες (και τις εξαιρέσεις τους), καθώς και τα λεπτά σημεία που υπάρχουν. Αποφύγετε όλες τις παγίδες και τις κακοτοπιές και μιλήστε άπταιστα τα Αρχαία Ελληνικά, χωρίς να σας κοροϊδεύουν πλέον για την άγνοιά σας οι γνωστοί και οι φίλοι σας.

 

 

 

Προτεινόμενες ασκήσεις και θέματα

Ναι, δεν μου φτάνουν οι χιλιάδες ασκήσεις που μου βάζετε να λύσω στο φροντιστήριο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ… Αν θέλετε να λύσετε κι άλλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις Αρχαίων, αν θέλετε να εξασκηθείτε περισσότερο, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα κι αν τίποτα δεν σας φαίνεται ότι είναι αρκετό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας με τα προτεινόμενα θέματα. Εκεί θα βρείτε χιλιάδες ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα πανελλαδικών κλπ. για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να σιγουρευτείτε ότι δεν σας έχει διαφύγει τίποτα.

 

ΕΚΘΕΣΗ – ΓΛΩΣΣΑ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

 

 

Ελληνικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή  

Κατεβάστε βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή και διαβάστε όλους τους κλασικούς. Από Παπαδιαμάντη και Πολέμη, μέχρι Βιζυηνό, Κονδυλάκη και Ερωτόκριτο. Υπάρχουν εκατοντάδες τίτλοι για να διαλέξετε – και το καλύτερο – όλα τα βιβλία είναι δωρεάν!

 

 Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται στα Αγγλικά

Γνωρίζετε να μιλάτε καλά τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά κλπ. αλλά χρησιμοποιείτε μόνο 34 λέξεις από τα Ελληνικά; (Ούστ, πριτς, γειά, τα λέμε … κλπ.) Αίσχος; Ντροπή σας! Οι Ευρωπαίοι αγαπάνε την τοπική γλώσσα της πατρίδας τους και την χρησιμοποιούν. Εμείς με τόσο πλούσια γλώσσα, πως καταντήσαμε έτσι; Τέλος πάντων…Εδώ μπορείτε να δείτε πόσες πολλές Ελληνικές λέξεις χρησιμοποιούνται αυτούσιες στα Αγγλικά.

 

 

Ο κόμβος της Ελληνικής γλώσσας

Εδώ θα βρείτε τα πάντα για την Ελληνική γλώσσα. Την ιστορία της,  το πώς εξελίχθηκε μέχρι σήμερα – τι αλλαγές έγιναν, τι αλλαγές θα γίνουν  - συζητήσεις διάλογους απόψεις για την γλώσσα, «η γλώσσα κόκαλα δεν έχει μα κόκαλα τσακίζει» κλπ. κλπ. Για ψαγμένους μόνο…

 

 

 

Λεξικό της νέας Ελληνικής γλώσσας

Τριανταφυλλίδης και ξερό ψωμί! Γράψτε την λέξη που σας ενδιαφέρει και το λεξικό θα σας δείξει τα πάντα που σχετίζονται μ’ αυτήν. Ερμηνεία, ετυμολογία, ορθογραφία, συνώνυμα, αντώνυμα, παράγωγα κι ‘ότι άλλο βάζει ο νους σας. Δεν ξέρετε τι σημαίνει η λέξη «παράθυρο»; Η λέξη «φούρνος»; Η λέξη «χέρι»; Η λέξη «πόδι»; Η λέξη «ευκαταφρόνητος»; Η λέξη «πολυποίκιλτος»; Τέλος πια με την ανασφάλεια. Από εδώ και πέρα θα είστε πλέον σίγουροι για το νόημα της κάθε λέξης. Θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε τις διάφορες λέξεις άφοβα – χωρίς να τρέμετε μήπως κάποιος σας πετάξει στα ξαφνικά κάποιο τούβλο στο κεφάλι!

 

 

 

Έλληνες ποιητές και ποιήματα

Τα πάντα για την Ελληνική ποίηση. Οι σημαντικότεροι Έλληνες ποιητές και μια μεγάλη συλλογή – αποσπάσματα από το έργο τους. Καβάφης, Ρίτσος ή Ελύτης; Κακναβάτος, Λειβαδίτης ή Βρεττάκος; Διαβάστε κι αφήστε τα υπόλοιπα να γίνουν από μόνα τους…

 

 

Τα πάντα για την έκθεση - έκφραση

Ότι θα σας ενδιέφερε να μάθετε για την έκθεση – έκφραση. Πώς να γράψω μια πρόταση. Πώς να βάζω που και που τελείες. Πώς να γράφω έξυπνα δομημένες και μέσα στο θέμα παραγράφους. Πώς να αναπτύσσω σωστά τις ιδέες και τις απόψεις μου, χωρίς να βρίζω τους άλλους και χωρίς να καταριέμαι την ώρα που γεννήθηκα. Βελτιώστε την έκφρασή σας. Εκφραστείτε ελεύθερα – και προπαντός – εκφραστείτε σωστά!

 

 

Τα πάντα για την λογοτεχνία - κείμενα

Όταν λέμε τα πάντα το εννοούμε…ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ότι κι αν θελήσετε γύρω από την λογοτεχνία και τα κείμενα θα το βρείτε εδώ. Ατελείωτες ώρες παιχνίδι και διασκέδαση – μαθαίνοντας συγχρόνως. Η ζωή είναι πολύ ευχάριστη όταν κανείς ξέρει τι θέλει.

 

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για την Νεοελληνική Λογοτεχνία

Μιλάμε για πολύ (και καλό) εκπαιδευτικό υλικό πάνω στην Νεοελληνική Λογοτεχνία. Εκατοντάδες σύνδεσμοι και προτάσεις για επισκέψεις σε διάφορες ιστοσελίδες – από τους ειδικούς. Για όσους διψούν για ακόμα περισσότερη γνώση. Ατελείωτες ώρες ευχάριστο ψάξιμο, πολλές εκπλήξεις και απεριόριστη γνώση. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

 

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για την Νέα Ελληνική Γλώσσα

Το ίδιο! … Δηλαδή: μιλάμε για πολύ (και καλό) εκπαιδευτικό υλικό πάνω στην Νέα Ελληνική γλώσσα. Εκατοντάδες σύνδεσμοι και προτάσεις για επισκέψεις σε διάφορες ιστοσελίδες – από τους ειδικούς. Για όσους διψούν για ακόμα περισσότερη γνώση. Ατελείωτες ώρες ευχάριστο ψάξιμο, πολλές εκπλήξεις και απεριόριστη γνώση. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

 

 

Προτεινόμενες ασκήσεις και θέματα

Ναι, δεν μου φτάνουν οι χιλιάδες ασκήσεις που μου βάζετε να λύσω στο φροντιστήριο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ… Αν θέλετε να λύσετε κι άλλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις Έκθεσης – γλώσσας και λογοτεχνίας, αν θέλετε να εξασκηθείτε περισσότερο, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα κι αν τίποτα δεν σας φαίνεται ότι είναι αρκετό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας με τα προτεινόμενα θέματα. Εκεί θα βρείτε χιλιάδες ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα πανελλαδικών κλπ. για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να σιγουρευτείτε ότι δεν σας έχει διαφύγει τίποτα.

 

 

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

 

 

Ρήματα στα Λατινικά

Πως κλίνονται διάφορα ρήματα στα Λατινικά. Αν ξέρεις μπορείς να τσεκάρεις τις γνώσεις σου. Αν δεν ξέρεις σου δίνεται μια (ακόμα) ευκαιρία να μάθεις. Αν δεν σ’ ενδιαφέρει το όλο ζήτημα τότε απλά κάνε κάτι άλλο αντί να τριγυρνάς από εδώ και από εκεί ψάχνοντας για ιστοσελίδες με Λατινικά.

 

 

 

Λατινικά ρητά, λέξεις και φράσεις

Διάφορες γνωστές (και μερικές όχι και τόσο γνωστές) φράσεις στα Λατινικά (και η ερμηνεία τους). Dum spiro spero, Quo Vadis, Magna Scriptum coloris spectaculous, Gaius Lukulious Thatousfaoolous etc. etc. Προσφωνήστε τους φίλους σας στα Λατινικά και πείτε τους μερικές από τις φράσεις αυτές. Όλοι θα αισθανθούν περήφανοι που σας έχουν στην παρέα τους.

 

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για τα Λατινικά

Μιλάμε για πολύ (και καλό) εκπαιδευτικό υλικό πάνω στα Λατινικά. Εκατοντάδες σύνδεσμοι και προτάσεις για επισκέψεις σε διάφορες ιστοσελίδες – από τους ειδικούς. Για όσους διψούν για ακόμα περισσότερη γνώση. Ατελείωτες ώρες ευχάριστο ψάξιμο, πολλές εκπλήξεις και απεριόριστη γνώση. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

 

 

 

Θέματα , ερωτήσεις, ασκήσεις  Λατινικών

Από την θεωρία στην πράξη. Μιλήστε άπταιστα τα Λατινικά κι εξασκηθείτε πάνω στην γλώσσα αυτή. Ερωτήσεις, ασκήσεις και θέματα Λατινικών – για να μην πλήξετε ποτέ!

 

 

Προτεινόμενες ασκήσεις και θέματα

Ναι, δεν μου φτάνουν οι χιλιάδες ασκήσεις που μου βάζετε να λύσω στο φροντιστήριο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ… Αν θέλετε να λύσετε κι άλλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις Λατινικών, αν θέλετε να εξασκηθείτε περισσότερο, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα κι αν τίποτα δεν σας φαίνεται ότι είναι αρκετό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας με τα προτεινόμενα θέματα. Εκεί θα βρείτε χιλιάδες ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα πανελλαδικών κλπ. για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να σιγουρευτείτε ότι δεν σας έχει διαφύγει τίποτα.

 

 

 

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!

Για να χαλαρώσουμε και λίγο ας επισκεφτούμε το επίσημο site του Αστερίξ του Οβελίξ και των άλλων Γαλατών.  Στις ιστοσελίδες αυτές θα βρείτε εκατοντάδες Ρωμαίους – λεγεωνάριους, εκατόνταρχους – ακόμα και τον ίδιο τον Ιούλιο Καίσαρα και την Κλεοπάτρα. Επίσης αν πεινάτε θα βρείτε και μερικά αγριογούρουνα, όπως και πολύ ωραία μαγικά φίλτρα – για να γράψετε άριστα στα Λατινικά – από τον γνωστό (και μη εξαιρετέο) δρυίδη

 

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

 

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για την Ιστορία

Μιλάμε για πολύ (και καλό) εκπαιδευτικό υλικό πάνω στην Ιστορία. Εκατοντάδες σύνδεσμοι και προτάσεις για επισκέψεις σε διάφορες ιστοσελίδες – από τους ειδικούς. Για όσους διψούν για ακόμα περισσότερη γνώση. Ατελείωτες ώρες ευχάριστο ψάξιμο, πολλές εκπλήξεις και απεριόριστη γνώση. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

 

 

Σελίδες Ιστορίας – Περίληψη, θέματα, απαντήσεις κλπ

Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την Ιστορία. Τι πρέπει να μάθετε, τι μπορείτε να ξεχάσετε, περιλήψεις και κρίσιμα σημεία, διάφορα θέματα και οι απαντήσεις τους. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, γι αυτό κι εσείς κάνετε και καμιά επανάληψη που και που. Θα σας ωφελήσει ιδιαίτερα.

 

 

 

Προτεινόμενες ασκήσεις και θέματα

Ναι, δεν μου φτάνουν οι χιλιάδες ασκήσεις που μου βάζετε να λύσω στο φροντιστήριο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ… Αν θέλετε να λύσετε κι άλλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις και ερωτήσεις Ιστορίας, αν θέλετε να εξασκηθείτε περισσότερο, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα κι αν τίποτα δεν σας φαίνεται ότι είναι αρκετό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας με τα προτεινόμενα θέματα. Εκεί θα βρείτε χιλιάδες ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα πανελλαδικών κλπ. για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να σιγουρευτείτε ότι δεν σας έχει διαφύγει τίποτα.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

 

 

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

 

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για την Βιολογία

 

 

 

Σελίδες, άρθρα κλπ για την Βιολογία

Όλες σας οι ερωτήσεις βρίσκουν μια απάντηση εδώ. Τι θα προκύψει αν διασταυρώσουμε έναν ηλίθιο μ’ έναν πανηλίθιο; Πόση ώρα κρατάει η μίτωση; Γιατί η ανθρωπότητα εξελίσσεται με τόσο αργούς ρυθμούς; Γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν παραμείνει στο επίπεδο της αμοιβάδας; Τι πήγε στραβά στην εξέλιξή τους κλπ κλπ.

 

 

Η Βιολογία στο σχολείο

Θα μάθετε πολλά χρήσιμα πράγματα για την Βιολογία και το πώς διδάσκεται στο σχολείο. Μήπως είστε κλώνος και δεν το γνωρίζετε; Σε τι διαφέρει ένας κλώνος από το πρωτότυπο; Υπήρξε ποτέ πρωτότυπο ή μας δουλεύουν κανονικά; Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θα βρείτε σ’ αυτές τις ιστοσελίδες.

 

 

 

Μαθήματα Βιολογίας, ασκήσεις, θέματα

Μάθετε εύκολα Βιολογία, μέσω εκπαιδευτικών εφαρμογών και παρουσιάσεων. Δείτε τα φαινόμενα στην πράξη, μάθετε την βασική θεωρία – και μετά εξασκηθείτε λύνοντας τις ασκήσεις και τα θέματα που προτείνονται.

 

 

Βιολογία - άρθρα, εκπαιδευτικά βίντεο και σύνδεσμοι

Διάφορα άρθρα, εκπαιδευτικά βίντεο και συνδέσεις πάνω σε θέματα Βιολογίας. Δεν ικανοποιείστε με τίποτα; Ψάχνετε συνεχώς για κάτι περισσότερο, για κάτι ακόμα; Αυτά που γνωρίζετε δεν σας φαίνονται αρκετά; Θέλετε ακόμα περισσότερη γνώση; Εδώ θα βρείτε υλικό για να κρατηθείτε ξάγρυπνοι πολλές νύχτες (και μέρες).

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα

Κάντε οικονομία χρόνου – μην περιφέρεστε και ψάχνετε άσκοπα εδώ κι εκεί. Εδώ θα βρείτε πλούσιο συγκεντρωμένο υλικό – έτσι ώστε να εξασκηθείτε πάνω στις Αρχές της Οικονομικής Θεωρίας. Υπάρχουν ερωτήσεις, διάφορες ασκήσεις και θέματα για να τσεκάρετε τις γνώσεις σας και να σας μείνει και κάποιος χρόνος για να πάτε και καμιά βόλτα.

 

 

Θέματα ασκήσεις ανά κεφάλαιο + διαγωνίσματα,  θέματα πανελλαδικών

Εδώ έχει απ’ όλα τα καλά, χωρισμένα και ταξινομημένα ανά κεφάλαιο για να κάνετε σωστή επανάληψη. Θα βρείτε πολλές ασκήσεις, επαναληπτικά διαγωνίσματα και όλα τα θέματα των πανελλαδικών. Για να δείτε σε πιο επίπεδο βρίσκεστε. Είμαι σε καλό δρόμο; Χρειάζομαι κι άλλο διάβασμα; Είμαι έτοιμος να γράψω άριστα στις πανελλαδικές;

 

 

Προτεινόμενες ασκήσεις και θέματα

Ναι, δεν μου φτάνουν οι χιλιάδες ασκήσεις που μου βάζετε να λύσω στο φροντιστήριο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ… Αν θέλετε να λύσετε κι άλλες ενδιαφέρουσες ασκήσεις, αν θέλετε να εξασκηθείτε περισσότερο, αν δεν μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα κι αν τίποτα δεν σας φαίνεται ότι είναι αρκετό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας με τα προτεινόμενα θέματα. Εκεί θα βρείτε χιλιάδες ασκήσεις, ερωτήσεις, θέματα πανελλαδικών κλπ. για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας και να σιγουρευτείτε ότι δεν σας έχει διαφύγει τίποτα.

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

 

 

Ανάπτυξη εφαρμογών  σε προγραμματιστικό περιβάλλον – Διαγωνίσματα, θέματα, ασκήσεις

Εδώ υπάρχει πάρα πολύ υλικό για να κάνετε σωστή επανάληψη. Θα βρείτε πολλές ασκήσεις, επαναληπτικά διαγωνίσματα και όλα τα θέματα των πανελλαδικών. Για να δείτε σε πιο επίπεδο βρίσκεστε. Είμαι σε καλό δρόμο; Χρειάζομαι κι άλλο διάβασμα; Είμαι έτοιμος να γράψω άριστα στις πανελλαδικές;

 

 

Λυμένες ασκήσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών

Κι άλλες ασκήσεις. Πολλές ασκήσεις. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ!!!  Γι αυτούς που δεν σταματάνε ποτέ. Κάνω εξάσκηση. Νοιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου. Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τα πάντα! Εμπρός – βάλτε μου εύκολα, βάλτε μου δύσκολα, βάλτε μου πολύ δύσκολα. Εγώ έχω προετοιμαστεί κατάλληλα.

 

 

Διάφορες πηγές, εκπαιδευτικό υλικό και σύνδεσμοι για την πληροφορική

Μιλάμε για πολύ (και καλό) εκπαιδευτικό υλικό πάνω στην πληροφορική. Εκατοντάδες σύνδεσμοι και προτάσεις για επισκέψεις σε διάφορες ιστοσελίδες – από τους ειδικούς. Για όσους διψούν για ακόμα περισσότερη γνώση. Ατελείωτες ώρες ευχάριστο ψάξιμο, πολλές εκπλήξεις και απεριόριστη γνώση. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα